RING OSS - 0650-55 37 54

Värmepumpar Hudiksvall

RING OSS - 0650-55 37 54

Bergvärme

Vi projekterar bergvärme i Hudiksvall, Gävle och Söderhamn

Om ni har möjlighet att utnyttja bergvärme någonstans i Hälsingland, hjälper vi er gärna med allt från start och projektering till slutinstallation av bergvärmepump. Vi har över 50 års erfarenhet av borrning i mark och berg. Därför kan ni lita på vårt kunnande när det kommer till borrning för bergvärme.

 

Branschlogor

Vi har auktorisation av Svenska Kyl & värmepumpföreningen för att installera värmepumpar i Ovanåker, Söderhamn, Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig och till exempel luftvärmepumpar i Gävle. Så vi har stor kompetens och vidareutbildning då vi även är medlemmar i Svenska Borrentreprenörers branschorganisation som också håller oss uppdaterade kring ny teknik inom branschen. Vi säljer Thermias värmepumpar i Hälsingland, dessa anser vi har de bästa värmepumparna på marknaden.

Så borrar vi efter bergvärme i Hälsingland

Genom att borra efter värmen som finns naturligt i grundvattnet i berget, kan vi höja temperaturen i ett hus. För att få värme till ett enfamiljshus behöver vi borra mellan 90-200 meter ner i berget.  När vi har nått så långt som till det varma grundvattnet lägger vi sedan ner en kollektorslang.

Till den kopplas en kompressor. Med hjälp av en kollektorvätska förångas värme och når ett slutet system i värmepumpen. Värmen i värmepumpen ansluts till vattensystemet i huset och radiatorerna som värmer hela huset. Bergvärmepumpen kan anpassas efter er fastighet och de behov som ni har. 

Ta kontakt med en kompetent och erfaren projekterare av bergvärme i Hälsingland!